De indoorbril rukt op

Veel mensen die regelmatig achter een computer zitten, zijn bekend met de computerbril. Inmiddels wordt deze steeds vaker vervangen door de indoorbril.

De computerbril is een bril waarvan de glazen zorgen voor een scherp zicht tot circa 80 centimeter. Het probleem met die bril is dat je ‘m moet afzetten als je even iets anders gaat doen, omdat het zicht verder dan 80 centimeter in veel gevallen wazig wordt. Bovendien is de tijd dat mensen onafgebroken acht uur achter een beeldscherm zitten (gelukkig) wel voorbij. Je loopt even naar de printer, haalt een kopje koffie, kijkt eens bij een collega mee over de schouder tijdens een overleg of je hebt een vergadering.

Alles scherp tussen 60 centimeter en 4 meter

De ‘indoorbril’ zorgt er voor dat je alles scherp ziet binnen een afstand tussen de 60 centimeter en 4 meter. Wie een multifocale bril heeft, snapt meteen wat het voordeel is: nooit meer bij het lezen van een beeldscherm je nek verrekken om scherp beeld te krijgen. En vergeet niet: het aantal beeldschermen is de afgelopen jaren heel sterk toegenomen. Je hebt niet alleen dat van je eigen computer of tablet, maar ook in menige winkel of pand van een bedrijf of overheidsinstelling is een scherm aanwezig.

We gaan bij Remón Optiek steeds meer naar maatwerk toe. Een indoorbril naast een bril voor veraf (bijvoorbeeld voor het autorijden). Of een indoorbril naast een leesbril. En je ziet ook steeds vaker dat jongeren – en dan doel ik op dertigers – een indoorbril dragen. Dan is het eigenlijk vooral een anti-vermoeidheidsbril. Want hij zorgt voor rust voor de ogen. De ouderwetse computerbril raden we tegenwoordig nog zelden aan. Eigenlijk alleen aan mensen die de hele dag achter een beeldscherm zitten.

Als je dit zo leest, snap je waarom wij in de winkel altijd ruim de tijd nemen voor onze klanten. Wij willen precies weten hoe uw dagelijkse patroon is. Alleen dan kunnen wij de voor jou optimale bril adviseren.

Groet!

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.