,

Ex-lensdragers gezocht!

Heb je je vroeger lenzen gedragen en wilde of kon je dat niet meer omdat je er problemen mee kreeg? Kom dan binnenkort eens langs in onze winkel. Want de kans is groot dat wij een oplossing hebben, waardoor het voor jou wel weer comfortabel wordt om lenzen te dragen.

Veel lensdragers zijn ooit weer overgestapt op een bril, omdat ze last hadden van droge ogen. Dat geldt bijvoorbeeld mensen die werken in een kantooromgeving met airconditioning. Daar wordt de luchtvochtigheid bewust zo laag mogelijk gehouden, omdat dat goed is voor de levensduur van computers. De keerzijde: het is niet zo goed voor de ogen, en zeker niet bij lensdragers.

Daar komt bij dat mensen die achter een beeldscherm zitten hun ogen accommoderen, min of meer instellen, op de afstand tot hun scherm, zo’n 80 centimeter. Als je opeen beeldscherm werkt, gaan je ogen minder vaak knipperen. Bijvoorbeeld niet de normale 20 keer per minuut, maar slechts 10 of 12 keer per minuut. Dan krijg je minder traanvocht en worden je ogen te droog. En zeker als je lenzen draagt, is dat niet fijn. Dat merk je niet meteen, maar meer in de loop van de middag. Daardoor zitten je lenzen niet meer lekker, krijg je een droog, branderig gevoel in je ogen, die ook nog rood kunnen worden. En wat doe je dan? Dan doe je je lenzen uit. En als dat elke dag gebeurt, word je je lenzen zat en ga je weer een bril dragen. Terwijl dat dus in veel gevallen niet nodig is.

Dankzij de Tear Analyzer weten we precies waardoor iemand last krijgt van het dragen van lenzen

Bij Remón Optiek hebben we sinds de verbouwing eerder dit jaar namelijk een apparaat waarmee we de traanfilm op je oog kunnen analyseren. Daardoor weten we precies waardoor iemand last krijgt van het dragen van lenzen. Als dat is omdat zogenaamde ‘dry spots’ ontstaan, kunnen we er veelal ook wat aan doen.

Een mogelijke oplossing is het voorschrijven van druppels. Een andere is het gebruik van een Eyecure gelbril. In deze gelbril zitten twee metalen ovale schijfjes. Als je die ‘knakt’, wordt de gel automatisch warm. Je brengt de gelbril dan aan op je ogen en na een aantal minuten van weldadige warmte op je ogen ga je je oogleden masseren. Wij laten je natuurlijk eerst zien hoe dat moet. De eerste twee, drie weken moet dat twee keer per dag, maar later wordt het minder. Die warmte en massage zorgen er voor dat de talgkliertjes in je oogleden beter gaan functioneren, Ze geven weer meer en een betere kwaliteit olie af die zorgt voor minder verdamping van de traanlaag en de dikte van de traanlaag herstelt. De stabiliteit van de traanlaag wordt beter en zogenaamde ‘dry spots’ komen minder snel voor.

Er is nog een goed alternatief voor ex-lensdragers: nachtlenzen

Als die aanpak niet werkt, is er nog een goed alternatief voor ex-lensdragers: nachtlenzen. Dat zijn lenzen die je – de naam zegt het al –  alleen ’s nachts draagt. Ze zorgen dat je overdag zonder lenzen of bril kan.

Het is niet zo dat wij álle ex-lensdragers kunnen helpen om weer zonder problemen lenzen te gaan dragen. Maar de meeste wel. Wil je weten of dat voor jou ook geldt, kom dan naar de winkel, dan testen we je ogen met onze nieuwe Tear Analyzer.

Hier zie je hoe wij je traanlaag analyseren:

Groet!

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *