,

Gratis oogcheck voor scholieren

We merken bij Remón Optiek steeds vaker dat kinderen door het gebruik van tablets, mobiele telefoons en andere apparaten een oogafwijking hebben.

Het gekke is alleen: dat merk je bij kinderen niet zo snel. Bij oogmetingen passen hun ogen zich namelijk razendsnel aan, waardoor ze eventuele ‘oogfouten’ zelf corrigeren. Die fouten merken scholen en ouders bijvoorbeeld aan een ongewone leeshouding, vermoeidheidsverschijnselen, vreemde werkafstanden en zelfs afnemende schoolprestaties.

Het schooljaar is nu een maandje op streek en misschien heeft u als ouder gemerkt dat er iets is veranderd aan het kijkgedrag van uw kind. Houdt het de tablet of telefoon op een gekke afstand? Kruipt het bijna in de televisie? Of klaagt uw zoon of dochter juist over hoofdpijn? Of een stijve nek?

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, kom dan na schooltijd even langs met je zoon of dochter

Dan zóu dat aan de ogen kunnen liggen. En dan kan het probleem dus ook verholpen worden. Bij Remón Optiek bieden wij kinderen in de basisschoolleeftijd voor wie dat geldt gratis een oogcheck aan.

Waar letten we op? Ten eerste: wat kan het kind zien (bino- en monoculair)? Ten tweede: hoe is de samenwerking van de ogen? Ten derde: is sprake van scheelstand? Ten vierde: hoe goed kan het kind in de diepte zien? En ten vijfde: is sprake van dubbel zien?

Als dan blijkt dat er iets niet pluis is, kunnen we een vervolgonderzoek doen om te kijken hoe we het probleem kunnen oplossen.

Dus wil je het zekere voor het onzekere nemen, kom dan na schooltijd even met je kind langs bij Remón Optiek aan de Kortestreek!

Groet,

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *