Zonnebril op sterkte bij Remón Optiek

zonnebril lindberg

‘Een goede zonnebril voorkomt veroudering van ogen en huid’

 

Een zonnebril is zo veel meer dan een modeaccessoire. Zeker in de zomer, als de zon fel is, is een zonnebril heel belangrijk voor het welzijn van je ogen. Mits je een goede zonnebril hebt, mét een UV-blocker.

   

Zonnebrillen met UV-blockers hoeven helemaal niet duur te zijn. Wij verkopen ze bij Remón Optiek al vanaf 39,95 euro. En deze maand krijg je er zelfs eentje op sterkte gratis bij aankoop van een nieuwe multifocale bril!

Een UV-blocker houdt UV-A en UV-B stralen tegen. Daardoor wordt voorkomen dat sneller staar aan de ogen ontstaat of ‘macula degeneratie’. Dat laatste is een steeds slechter worden zicht door afname van de kwaliteit van de macula, ook wel de ‘gele vlek’ genoemd. Eenvoudig gezegd: verslechtering van je netvlies.

Een goede zonnebril heeft niet alleen voor het welzijn van de ogen een functie, maar ook voor de omliggende huid. Die is rond de ogen wat dunner dan op andere delen van het gezicht. Omdat een zonnebril vaak een wat groter montuur heeft, wordt de omliggende huid dus ook goed beschermd tegen de zon, waardoor veroudering (rimpels!) wordt tegengegaan.

Het dragen van zonnebrillen zónder UV-filters, zoals vaak op stranden of in winkels in toeristische plaatsen worden verkocht, is zelfs gevaarlijker dan géén zonnebril dragen. Als je zo’n bril draagt, verwijden je pupillen zich namelijk in de zon en krijg je zelfs méér UV-stralen binnen dan met je gewone bril. Met op termijn alle nare gevolgen van dien.

Wij hebben eigenlijk vijf ‘regels’ voor de zomerperiode. Een: doe een zonnebril op als de zon schijnt. Twee: neem kwaliteit (hoeft niet duur te zijn). Drie: kies een bril die geen vertekening heeft in de glazen. Vier: kies een voor jou prettige kleur glas. En vijf: begin er jong mee, want kinderogen moeten het langst mee. Voor kinderen hebben we dan ook goede zonnebrillen vanaf 25 euro.

Hoe dan ook: dit is het moment om onze winkel te bezoeken. Voor het kopen van een goede zonnebril óf voor een gratis zonnebril bij aankoop van een nieuwe multifocale gewone bril. Deze actie geldt tot en met 31 juli.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *