, ,

Het hoornvlies

Onregelmatig betekent dat het hoornvlies niet gelijkmatig gekromd is. Een licht astigmatisme komt veel voor.

Circa 70% van alle brildragers is astigmatisch. Dat betekent dat ze een onregelmatige kromming van het hoornvlies hebben. Door de verschillende vervormingen van het hoornvlies wordt het licht op uiteenlopende manieren gebroken, waardoor bijvoorbeeld ronde voorwerpen vanwege de vertekening ovaal lijken. Dit verklaart ook het synoniem ‘astigmatisme’.

Een onregelmatige kromming van het hoornvlies wordt door torische glazen gecorrigeerd. Met de brillenglazen van Remon Optiek kan een onregelmatige kromming van het hoornvlies optimaal gecorrigeerd worden. Hierdoor kun je je gezichtsvermogen weer ten volle benutten.

Test op onregelmatige hoornvlieskromming

Er is sprake van een onregelmatige kromming van het hoornvlies (astigmatisme) wanneer een punt als een streep op het netvlies weergegeven wordt. Doe nu de zelftest!

  1. Bekijk één voor één de vier cirkels en de lijnen hierin. Belangrijk: doe dit eerst met elk oog afzonderlijk en daarna met beide ogen tegelijk. je kunt de test met of zonder bril doen.
  1. Zie je duidelijke, zwarte lijnen in alle cirkels?

Analyse:

Als de lijnen in een of meerdere richtingen onscherp of wazig zijn, kan dit op onregelmatigheden in een of beide ogen wijzen. In dit geval: maak dan een afspraak met ons: online afspraak

Als je de verschillen in de lijnen ook met uw bril op ziet, moet je je bril laten controleren omdat een niet-gecorrigeerd astigmatisme je gezichtsscherpte vermindert.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *