,

Het jaar loopt ten einde, check je zorgvergoeding

We krijgen in het najaar van onze klanten regelmatig de vraag of ze dit jaar nog recht hebben op een vergoeding voor een bril en/of contactlenzen.

Brillen en lenzen worden meestal niet vergoed uit de basisverzekering. Alleen als er sprake is van ‘medische noodzaak’ kun je in sommige gevallen een vergoeding krijgen. Het gaat dan vaak wel om specifieke optische hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld bandagelenzen.

Je kunt naast je basisverzekering ook een aanvullend pakket kiezen als je een (gedeeltelijke) vergoeding wilt. Per zorgverzekeraar verschilt het percentage dat vergoed wordt.  Er zijn verschillende websites die vergoedingen vergelijken, maar uiteindelijk moet je altijd uitgaan van je eigen polisvoorwaarden.

Het is altijd verstandig om goed na te denken of de extra kosten van een aanvullend pakket opwegen tegen de baten. Het eind van het jaar is daarvoor het perfecte moment, omdat je dan ook uw keuze maakt voor de zorgverzekering van volgend jaar.

Heb je al een aanvullende verzekering met vergoeding voor bril of lenzen, kijk dan vooral even of je je vergoeding dit jaar nog kunt gebruiken. Het zou, als je toch overweegt om een nieuwe bril of lenzen te nemen, zonde zijn om die kans op ‘korting’ te laten schieten.

Kijk voor meer informatie hier. Of kom gewoon even langs op de Kortestreek!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *