,

Hoe belangrijk is een goede zonnebril?

Een zonnebril is een modeaccessoire dat veel mensen met plezier dragen. Maar het is veel meer dan dat. Een zonnebril is ook hartstikke belangrijk voor het welzijn van je ogen. Mits je een goede zonnebril hebt. En daarmee bedoel ik: mét een UV-blocker.

Zonnebrillen met UV-blockers hoeven helemaal niet duur te zijn. Wij verkopen ze bij Remón Optiek al vanaf 39,95 euro. Die UV-blocker houdt UV-A en UV-B stralen tegen. Daardoor wordt voorkomen dat sneller staar aan de ogen ontstaat of ‘macula degeneratie’. Dat laatste is een steeds slechter worden zicht door afname van de kwaliteit van de macula, ook wel de ‘gele vlek’ genoemd. Eenvoudig gezegd: verslechtering van je netvlies.

Niet alleen de ogen, maar ook de omliggende dunne huid wordt door een zonnebril beschermd

Een goede zonnebril heeft niet alleen voor het welzijn van de ogen een functie, maar ook voor de omliggende huid. Die is rond de ogen wat dunner dan op andere delen van het gezicht. Omdat een zonnebril vaak een wat groter montuur heeft (helemaal de mode dit jaar!), wordt de omliggende huid dus ook goed beschermd tegen de zon, waardoor veroudering (rimpels!) wordt tegengegaan.

Bij Remón Optiek weigeren we zonnebrillen te verkopen zonder UV-blockers. Die zitten standaard op alle brillenglazen die wij verkopen, dus ook op gewone brillen. Wie een enkelvoudige of multifocale bril bij Remón Optiek heeft gekocht, kan dus beter in de zon díe bril dragen dan een zonnebril zónder UV-blockers die je bijvoorbeeld op stranden of bij kioskjes op je vakantiebestemming koopt. Want die zijn zelfs extra slecht voor je ogen. Als je zo’n bril draagt, verwijden je pupillen zich namelijk in de zon en krijg je zelfs méér UV-stralen binnen dan met je gewone bril. Met op termijn alle nare gevolgen van dien. Dat is ook de reden dat wij vinden dat in zonnebrillen gepolariseerde glazen moeten zitten.

Als je knie kapot is, kun je een kunstknie krijgen. Maar netvlies is niet te vervangen…

Wij zijn best wel fanatiek op dit gebied, want het is zonde als je het hele jaar een goede bril hebt en dan in de zomer je ogen gaat verpesten door onwetendheid. Als je knie kapot is, kun je tegenwoordig een kunstknie krijgen. Maar netvlies is niet te vervangen.

Wij hebben eigenlijk vijf ‘regels’ voor de zomerperiode. Een: doe een zonnebril op als de zon schijnt. Twee: neem kwaliteit (hoeft niet duur te zijn). Drie: kies een bril die geen vertekening heeft in de glazen. Vier: kies een voor jou prettige kleur glas. En vijf: begin er jong mee, want kinderogen moeten het langst mee. Voor kinderen hebben we dan ook goede zonnebrillen vanaf 25 euro.

En voor de volledigheid: wij leveren uiteraard ook zonnebrillen op sterkte of met multifocale glazen als je die nodig hebt. Maar dat spreekt voor zich. En voor fanatieke watersporters hebben we ook ‘zonnelenzen’.

Kortom: kom snel naar de winkel als je toe bent aan een (nieuwe) zonnebril!

Groet,

Remon

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *