Mooi én duurzaam: Dick Moby

Vijf jaar geleden zagen Robbert Wefers Bettink en Tim Holland tijdens een surftrip hoe de oceaan steeds voller raakte met plastic afval.

Ze besloten er iets aan te gaan doen en richtten Dick Moby op. Een brillenmerk dat voor de productie van de monturen gebruik zou gaan maken van hergebruikt plastic en biologisch afbreekbaar materiaal. Ze zamelden – ook heel hip – via crowdfunding geld in voor hun bedrijf en startten in 2014 in Italië met het maken van zonnebrillen. Inmiddels zijn daar ook gewone brillen bij gekomen en beschikt Dick Moby over een uitgebreide collectie kwaliteitsmonturen voor mannen en vrouwen. Die allemaal met de hand gemaakt worden in Italië. Hun verhaal zie je hier.

Remon van der Helm: “De prijs van de monturen begint bij 199 euro. Daarmee zijn ze niet de allergoedkoopste, maar dat is nu eenmaal zo bij merken die niet op massaproductie in een lagelonenland zijn gericht, maar ook nog een steentje willen bijdragen aan de toekomst van de planeet. Wij vinden dat bij Remón Optiek sympathiek. En ook heel belangrijk: het zijn te gekke monturen!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *