Office-Eye-Syndrome? Dit verlicht de klachten!

Beeldscherm werk is hard werk voor de ogen: ze worden droog door het gefocuste kijken naar het beeldscherm. Te droge lucht – zoals meestal in geklimatiseerde of verwarmde huizen – belast de ogen extra. Bij de zogenaamde Office-Eye-Syndrome komt jeuken, branderig gevoel en pijn in de ogen voor. Een oplossing kan een correcte werkplek en bevochtigende oogdruppels zijn.

 

Weinig knipperen kan de ogen uitdrogen

Hoewel de beweging klein is, is knipperen essentieel voor de gezondheid van de ogen. Met behulp van deze “wisserfunctie” wordt de traanfilm op het oog regelmatig ververst. Als we gefocust naar het beeldscherm kijken, vergeten zelfs onze hersenen deze reflexbeweging. Het systeem stokt en het oogoppervlak wordt niet voldoende bevochtigd.

Bovendien zijn de meeste kantoren uitgerust met airco die vooral in de zomer op volle toeren draait. De droge lucht is niet goed voor de ogen. Zij leidt tot voortijdige verdamping van traanvocht (hetzelfde effect heeft overigens de verwarming in de winter). De combinatie van het zelden openen en sluiten van de oogleden en de sterke verdamping laat het oogoppervlak uitdrogen.

Kunsttranen geven snel verlichting

In aanvulling op de maatregelen die u kunt nemen, is regelmatig gebruik van bevochtigende oogdruppels nuttig. Het assortiment vanHYLO EYE CARE® biedt voor elk soort klachten de juiste bevochtiging en oogverzorging. Bij matige, niet hardnekkige problemen wordt bevochtiging van vermoeide en overbelaste ogen met HYLO® FRESH bijzonder aanbevolen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *