,

Als je ogen niet perfect samenwerken…

Een van de problemen die we bij Remón Optiek steeds vaker tegenkomen is dat de ogen niet helemaal goed samenwerken. Dat kan leiden tot diverse klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, draaierigheid of dubbel zien bij het lezen. Er is dan iets mis met het binoculair zicht.

Normaal gesproken staan de beide ogen loodrecht aan elkaar. Als er een probleem is met het binoculair zicht, kunnen ze iets naar binnen, naar buiten, omhoog of juist naar beneden gericht staan. De oogspieren moeten dan extra hard werken om te zorgen dat het zicht goed wordt. Je ziet het niet als je iemand aankijkt, maar feitelijk is sprake van ‘latente scheelheid’.

Deze klachten komen het meest aan het licht bij mensen met multifocale glazen

En daar krijg je dus die klachten van. Ze komen het meest aan het licht bij mensen met multifocale glazen. Mensen die multifocale glazen hebben, zeggen bijvoorbeeld dat ze niet goed aan hun bril kunnen wennen.

Zodra wij denken dat het probleem hierdoor wordt veroorzaakt, doen we speciale tests om vast te stellen wat er aan de hand is. Als sprake is van een probleem met het binoculair zicht, is dat meestal vrij eenvoudig op te lossen door een prisma in het glas te slijpen. Als een oog bijvoorbeeld iets naar binnen én omhoog staat, want het kan in allerlei combinaties voorkomen, zelfs meerdere prisma’s. Met een prisma buig je het licht in een bepaalde hoek. Doorgaans zijn de klachten dan snel weg.

Bij de meeste opticiens is er veel te weinig aandacht voor dit probleem

Bij de meeste opticiens is er veel te weinig aandacht voor dit probleem, dat voor de klanten natuurlijk heel vervelend is. Bij het normale oogonderzoek ontdek je het ook niet. Daarom voeren we bij Remón Optiek de speciale tests voor binoculair zicht standaard uit tijdens het normale oogonderzoek. Als iemand al een bril heeft en bijvoorbeeld met hoofdpijnklachten komt, dan kan dat natuurlijk komen doordat de sterkte fors veranderd is. Maar is dat niet het geval, dan ligt het dus niet aan het glas en gaan we verder kijken. Zodra iemand klachten heeft op het gebied van hoofdpijn, duizeligheid of draaierigheid, doen we eigenlijk nu al meteen die testjes. Het is een kleine moeite en kan heel veel klachten wegnemen.

Dus als u dat soort klachten heeft, schroom dan niet om uw ogen een keertje extra te laten onderzoeken.

Groet,

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *