,

Porsche Weken bij Remón Optiek

‘Het is allemaal heel subtiel, niet over the top’

Het zijn nog de hele maand juli ‘Porsche Weken’ bij Remón Optiek. De winkel is ingericht in Porsche-stijl en het special edition-model ‘Hexagon’, waarvan er wereldwijd maar 911 te koop zijn, is er live te zien.

Klik op de foto voor de video van the Hexacon

“In de Porsche Weken hebben wij de etalages helemaal in Porsche-stijl”, vertelt Remon. “Porsche Design is zoveel meer dan alleen de auto’s. We hebben natuurlijk een Panamera-velg staan. Maar er is naast de beroemde auto’s een hele lijn aan gadgets, van paraplu’s tot geurtjes en van kleding tot wallets. Wie tijdens de actieperiode een montuur van Porsche koopt, krijgt er zolang de voorraad strekt gratis een paraplu of geurtje bij.”

De echter blikvanger is echter de ‘Hexagon’, het special edition-montuur dat Porsche dit jaar op de markt bracht in een gelimiteerde oplage van 911 exemplaren, niet toevallig het ‘nummer’ van de oer-Porsche. Die special editions bevatten altijd elementen van de auto. In dit montuur zijn dat bijvoorbeeld de opvallende verbindingselementen, die je niet alleen in auto-industrie ziet, maar ook als trend in de wereld van interieur en grafisch design.

“Wij zijn er trots op dat wij één van die 911 exemplaren hebben weten te bemachtigen”, aldus Remon. “We hebben nummer 434. In heel Nederland zijn er minder dan 25 te koop, dus de kans dat je iemand tegenkomt met dezelfde bril is minimaal.”

Bovendien worden de special editions, die Porsche zelf ‘Iconics’ noemt, niet per se gekocht om te dragen. Remon: “Veel kopers leggen deze bril in de kast en doen ‘m helemaal niet op. Ze worden gezien als belegging. Net als dure horloges. Als je nu een Rolex koopt, is-ie over vijf jaar meestal ook meer waard. Dat geldt voor de Iconics ook.”

Wie dat ene exemplaar van de Hexagon bij Remón Optiek koopt, begint al bij de aankoop met winst, want de prijs is vanwege de Porsche Weken verlaagd van 911 naar 799 euro.

Naast de Haxagon heeft Remón Optiek uiteraard ook ‘gewone’ monturen van Porsche Design. “Het mooie van Porsche Design is dat het tijdloze monturen zijn”, aldus Remon. “Ze zijn stevig, goed draagbaar en echt iets voor de man van nu. Wat veel kopers ook waarderen: het is allemaal heel subtiel. De echte liefhebbers herkennen een Porsche Design-bril meteen, maar nooit omdat het over the top is. Dat past heel goed bij mensen in deze regio.”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *