Remons recept: carne de panela
Gisteren heb ik een carne de panela gemaakt. Ofwel: een Braziliaanse runderstoofpot. Niet alleen heel lekker, maar ook hartstikke goed voor de ogen. Zo bevat het biologische rundvlees zink, omega 3 en omega 6, zit er veel vitamine C, ze-axantine en luteïne in de oranje paprika, betacaroteen en vitamine C in de bataat en vitamine E in de tomatenpuree.
Benodigdheden voor 4 personen
- 600 gram biologisch runderstoofvlees
- 2 oranje paprika’s
- 2 rode Spaanse pepers
- 4 rode uien
- 50 gram boter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 vleesbouillon-tablet
- 1/8 liter koksroom
- 500 gram zoete aardappels / bataat
- 3 eetlepels gesnipperde bladselderij
- 250 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in grove stukken van circa 5 centimeter
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze eveneens in grove stukken
- Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken
- Snijd de Spaanse peper in ringetjes (en verwijder eventueel de zaadjes)
- Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin; er komt al snel water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt
- Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten
- Doe er dan 3 deciliter water bij en roer daar de tomatenpuree door
- Verkruimel het bouillonblok erboven en roer erdoor
- Voeg de room toe
- Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan
- Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis en laat het 3 uur sudderen
- Schil halverwege de kooktijd de bataten en snijd ze in grove stukken
- Doe ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet `m terug op het sudderpitje
- Laat nog 1 uur pruttelen
- Kook er eventueel rijst bij
- Strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over de schotel
En dan… genieten!
Groet,
Remon
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!