Remons recept: carne de panela

Gisteren heb ik een carne de panela gemaakt. Ofwel: een Braziliaanse runderstoofpot. Niet alleen heel lekker, maar ook hartstikke  goed voor de ogen. Zo bevat het biologische rundvlees zink, omega 3 en omega 6, zit er veel vitamine C, ze-axantine en luteïne in de oranje paprika, betacaroteen en vitamine C in de bataat en vitamine E in de tomatenpuree.

 

Benodigdheden voor 4 personen

 

  • 600 gram biologisch runderstoofvlees
  • 2 oranje paprika’s
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 4 rode uien
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 vleesbouillon-tablet
  • 1/8 liter koksroom
  • 500 gram zoete aardappels / bataat
  • 3 eetlepels gesnipperde bladselderij
  • 250 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in grove stukken van circa 5 centimeter
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze eveneens in grove stukken
  • Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken
  • Snijd de Spaanse peper in ringetjes (en verwijder eventueel de zaadjes)
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin; er komt al snel water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt
  • Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten
  • Doe er dan 3 deciliter water bij en roer daar de tomatenpuree door
  • Verkruimel het bouillonblok erboven en roer erdoor
  • Voeg de room toe
  • Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan
  • Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis en laat het 3 uur sudderen
  • Schil halverwege de kooktijd de bataten en snijd ze in grove stukken
  • Doe ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet `m terug op het sudderpitje
  • Laat nog 1 uur pruttelen
  • Kook er eventueel rijst bij
  • Strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over de schotel

En dan… genieten!

Groet,

 

Remon

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *