Remons recept: courgette-rolletjes met mascarpone

De wekelijkse recepten die ik je op de site presenteer, zijn niet alleen lekker, maar ook heel goed voor je ogen! Dat geldt zeker ook voor de courgette-rolletjes met mascarpone, die ik gisteren gemaakt heb. Courgette zit vol betacaroteen, basilicum en citroen bevatten vitamine C, pijnboompitten vitamine E en zin, olijfolie omega 3 en walnoten luteïne, zeaxanthine, zink én omega 3. En het is nog zo gemaakt ook!

Benodigdheden

  • 1 courgette
  • ¾ bakje mascarpone
  • handje pijnboompitten
  • handje basilicum
  • citroensap van halve citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • handje walnoten

Bereidingswijze

  • Schaaf met een kaasschaaf rechte plakken van de courgette, zodanig dat je links en rechts van de reep een stukje groen ziet (gooi de eerste en laatste plak weg)
  • Leg de plakken op een plank en bestrooi ze met peper, zout en olijfolie
  • Leg er een volgende laag repen op en doe hetzelfde tot de courgette op is
  • Zet dit vervolgens een halfuur in de koelkast
  • Bak de pijnboompitten op in een koekenpan
  • Verkruimel de walnoten
  • Meng de mascarpone met het citroensap, de fijngesneden basilicum, peper, zout, de walnoten en de opgebakken pijnboompitten
  • Haal na een halfuur de courgette uit de koelkast en leg op een reep courgette ongeveer een eetlepel mascarpone
  • Rol de courgetterepen op en zet ze op hun kant op een bord
  • Bestrooi het bord vervolgens met wat druppels olijfolie en zet de rolletjes er op

Eet smakelijk!

Remon

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *