Remons recept: doperwten courgette salade

Gisteren heb ik een salade van doperwten en courgette met feta gemaakt. Lekker én goed voor de ogen. Want doperwten bevatten betacaroteen (wat ook in courgette zit), luteïne en vitamine C en extra vierge olijfolie zit vol met omega 3. Je maakt het recept binnen een kwartier en is ideaal als je bij mooi weer geen uren in de keuken wilt staan.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 225 gram doperwten
  • 1 bosuitje
  • 100 gram feta in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Was de courgette en snij ‘m in blokjes
  • Laat de blokjes en de doperwten circa twee minuten koken in een pan met weinig water en zout
  • Doe in een vergiet, spoel af met koud water en laat het goed uitlekken
  • Maak de bosuitje schoon en snijd ze in ringetjes
  • Hak de muntblaadjes fijn
  • Klop de citroensap met olie tot dressing in een schaal
  • Roer de munt er doorheen en breng met zout en peper op smaak
  • Schep de courgette, doperwtjes, ui-ringetjes en kaasblokjes erdoor
  • Laat de salade circa 30 minuten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen
  • Schep de salade nogmaals om en breng desgewenst extra op smaak met zout en peper
  • Klaar!

 

 

Smakelijk eten!

Remon

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.