Remons recept: doperwtensoep met garnalen

Ook soep kan goed zijn  voor je ogen. Vandaag heb ik voor jullie een doperwtensoep met garnalen gemaakt. Hartstikke goed voor de ogen. Waarom? Er zit vitamine C en luteïne in de doperwten en peterselie, vitamine C in bieslook, vitamine B2 in de garnalen en peterselie bevat ook nog betacaroteen.

 

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepel roomboter
  • 450 gram doperwten
  • 800 milliliter sterke kippenbouillon
  • zout en peper
  • verse kruiden (kervel, dragon, bieslook)
  • 100 gram garnalen
  • eventueel een scheut room

 Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een soeppan
  • Fruit hierin de uisnippers zacht gedurende 4-5 minuten
  • Voeg de doperwten toe en schep gedurende 1-2 minuten om
  • Schenk de helft van de bouillon hierbij en breng aan de kook
  • Laat de doperwten gaar worden in 5 minuten
  • Pureer de doperwten in de bouillon met een staafmixer, helemaal glad
  • Breng de gepureerde soep met de rest van de bouillon aan de kook
  • Voeg eventueel de room toe (laat de soep niet meer koken!)
  • Hak de kruiden
  • Schep de soep in de borden en garneer met de verse kruiden en garnalen

Eet smakelijk!

Remon

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.