Remons recept: forel met paprika

Het nuttige met het aangename combineren, ik hou er van! Deze week heb ik weer een heerlijk recept gemaakt, dat ook nog hartstikke goed is voor je ogen: forel met paprika. Door de juiste producten te eten, krijgen oogziekten als glaucoom en macula degeneratie minder kans en blijft de kwaliteit van de ogen tot op hoge leeftijd beter. In forel zit bijvoorbeeld veel vitamine D. Dat is sowieso al goed voor je spieren, botten en algemene gezondheid, maar het beïnvloedt ook het risico op bijziendheid. In de zomer haal je vitamine D uit de zon. In de herfst? Uit dit recept!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika’s in dunne reepjes
  • 2 oranje paprika’s in dunne reepjes
  • 2 groene paprika’s in dunne reepjes
  • 2 wortels geschrapt en in dunne reepjes
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 3 rijpe middelgrote tomaten in schijfjes
  • 10 basilicumblaadjes
  • 250 ml droge witte wijn
  • 120 ml witte wijnazijn
  • 4 forellen van ca. 300 gram per stuk

Bereiding

  • Maak de BBQ aan of zet de oven aan op 190 graden
  • Verhit in een pan 5 eetlepels olijfolie
  • Smoor hierin de paprika’s, wortels en uienringen afgedekt ca. 15 minuten op matig vuur
  • Voeg zo nodig een klein scheutje water toe
  • Strooi er wat zout en peper over
  • Voeg de tomatenschijfjes en de basilicum toe
  • Voeg de laatste 2 eetlepels olijfolie toe en doe de wijn erbij
  • Zet nog 25 minuten afgedekt in de oven
  • Voeg na de 25 minuten de witte wijnazijn toe en zet de schaal of pan nog 10 minuten terug
  • Leg de forellen ondertussen 20 minuten, indirect en daarna 10 minuten direct (5 aan elke kant) op de grillplaat óf laat ze in de oven mee garen met de groenten

Eet smakelijk!

Remon

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *