Remons recept: forel van de barbecue

 

Het kan in de nazomer soms nog prima: eten van de barbecue. Vandaag heb ik voor jullie forel van de barbecue met een gezonde salade met oranje paprika gemaakt. Allemaal heel goed voor de ogen. De forel bevat natuurlijk omega 3 en de groenten zitten vol met vitaminen, betacaroteen, luteïne en zeaxanthine. Enne… nog hartstikke lekker ook!

 

Benodigdheden voor 2 personen

  • halve broccoli
  • halve oranje paprika
  • 1 kopje doperwten (diepvries)
  • 50 gram feta
  • 50 gram handgezouten pistachenootjes
  • 2 forellen
  • 1 citroen
  • enkele rozemarijntakjes
  • 1 pluk peterselie
  • sap van een halve citroen
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

 Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan
  • Kook de broccoli, snij hem in de lengte in roosjes zodat je de stronk ook gebruikt en kook de broccoli in een paar minuten beetgaar
  • Doe 2 minuten voor het einde de doperwtjes bij de broccoli
  • Giet de groenten af en houdt ze even onder koud water, dan blijven ze knapperig
  • Doe de groenten in een kom
  • Snij de feta in blokjes en de peterselie fijn en roer dit allebei door de groene groenten
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout, het sap van de citroen en olijfolie
  • Pel de pistachenootjes en hak ze tot grove stukjes en strooi die over de salade
  • Snij de ontdooide forellen aan beide zijden om de paar centimeter diep in
  • Wrijf de forel in met een beetje olijfolie en bestrooi met flink wat peper en grof zout
  • Wrijf dit goed in de zojuist gemaakte sneden
  • Snij de citroen in 2 helften en snij de ene helft in schijven en vul de buikholten met een paar schijven en verse rozemarijn
  •   Bewaard de andere helft
  • Leg de forel (rechtstreeks op het rooster óf in een visklem) boven de hete kolen. Door de olie zal de huid niet snel verbranden. En doordat de huid is ingesneden zal het vlees ook op de dikkere delen sneller garen
  • Leg de halve citroen naast de forellen boven de hete kolen (door de hitte krijgt de citroen een andere, zelfs iets zoetere smaak)
  • Na een minuut of zes en is de huid mooi goudbruin en mag de vis omgedraaid worden
  • Na weer een minuut of 6 kan de forel van de barbecue (kijk of het vlees niet meer doorzichtig is of steek een thermometer in het dikste gedeelte van de vis; De kerntemperatuur moet 60ºC zijn)
  • Haal de halve citroen ook van het rooster en knijp deze boven de forellen uit als je deze samen met de salade serveert

Eet smakelijk!

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *