Remons recept: gedroogde abrikozen met walnoten in yoghurt
Geen zorgen, ik word geen kok! Maar Remón Optiek staat wel voor goede oogzorg en je kunt door de juiste dingen te eten zelf bijdragen aan het voorkomen van oogklachten. Vandaar deze recepten op de website. Vandaag heb ik voor jullie een lekker nagerecht, dat ook nog goed voor de ogen is. Want gedroogde abrikozen bevatten betacaroteen, vitamine E en selenium, walnoten zitten vol luteïne, zeaxanthine, zink, selenium en omega 3 en lijnzaad is een omega 3-bommetje.
Benodigdheden voor 4 personen
- 400 gram Griekse yoghurt
- 30 gram zacht gedroogde abrikozen
- 2 theelepels geraspte schil van een grapefruit
- 8 theelepels vloeibare honing
- 60 gram walnoten
- 15 gram lijnzaad
Bereiding
- Klop de yoghurt los
- Snijd de abrikozen fijn en meng ze met de grapefruitschil en de honing
- Verdeel het abrikozen mengsel over de glazen
- Doe er de yoghurt bovenop
- Bestrooi met de walnoten
Eet smakelijk!
Remon
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!