Remons recept: gegrilde roodbaarsfilet

Een ware traktatie: gegrilde roodbaarsfilet met zoetzure sinaasappel-chutney. Heel goed voor de ogen! Want roodbaarsfilet bevat naast vitamine E omega 3 vetzuren, waarvan met name DHA super belangrijk is. Verder zit er in sinaasappels, dragon en saffraan bergen vitamine C en zorgen de peultjes daarnaast voor luteïne en zin. Kortom: een feestje!

Benodigdheden voor 4 personen

 Voor de vis

  • 4 verse roodbaarsfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 24 peultjes
  • 20 gram roomboter
  • 2 eetlepel fijngehakte dragon
  • peper en zout

Voor de chutney

  • 4 sinaasappels
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 0,5 deciliter water
  • 0,5 deciliter witte wijnazijn
  • 5 saffraandraadjes

 Bereidingswijze

  • Was de sinaasappel goed, snijd met een dunschiller de schil er af  en laat het (bittere) wit zitten
  • Snijd de schil vervolgens in hele dunne reepjes
  • Schil alle sinaasappels tot op het vruchtvlees
  • Snijd de sinaasappelpartjes los tussen de vliezen vandaan
  • Zet de sinaasappelschilletjes, het vruchtvlees, de saffraandraadjes, poedersuiker, water en azijn op het vuur en breng kort aan de kook
  • Laat het geheel 30 tot 40 minuten pruttelen tot een mooie chutney
  • Kruid de vis met zout en pepe, en besprenkel met wat olijfolie
  • Grill de roodbaarsfilets 4 tot 5 minuten op de huidkant
  • Draai ze om en laat nog 2 minuten grillen
  • Snijd de peultjes in reepjes en zet deze aan in de boter, kruid ze met peper en zout en zorg dat ze ‘al dente’ zijn
  • Strooi op het einde nog wat fijngehakte dragon over heel het gerecht
  • Serveer de roodbaars met peultjes en de chutney

Eet smakelijk!

Remon

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *