Remons recept: gevulde champignons met pesto

 

Gisteren heb ik een recept van gevulde champignons met rode pesto en zongedroogde tomaatjes met paste en salade voor je bereid. Lekker én goed voor de ogen. Want champignons bevatten vitamine E, zink en selenium, sla luteïne en betacaroteen en tomaten in olie veel vitamine C. Je maakt het recept in 40 minuten.

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 16 champignons
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels wit broodkruim
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • veldsla en/of rucola
  • pasta

Bereidingswijze

  • Boen de champignons schoon, verwijder de steeltjes en hak de steeltjes fijn en snijd de tomaatjes fijn
  • Doe de gehakte steeltjes in een kom met de pesto, tomaatjes, wat broodkruim, peterselie en zout
  • Vul de champignons met het mengsel
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en zet de champignons erin. Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Besprenkel de champignons met de rest van de olijfolie en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten gaar
  • Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en serveer er een salade naar smaak bij

Smakelijk eten!

Remon

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *