Remons recept: hartige perentaart
Met het winterse weer gaat een hartige perentaart er wel in! Maar er is meer… In de prei en spinazie zit onder meer betacaroteen en luteïne, de eieren bevatten ook nog zeaxanthine, zink, selenium en vitamine E en de macadamia noten zitten boordevol vitamine B1 en B2 en omega 3. Ofwel: niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen!
Benodigdheden voor 8 punten
- 2 peren
- 1 prei
- 100 gram geraspte oude kaas
- 200 gram blauwe ader-kaas
- 4 vrije uitloopeieren
- 200 gram spinazie
- 6 vellen bladerdeeg
- 100 gram macadamia noten
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en laat het bladerdeeg ontdooien
- Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd ze in achten
- Snij de prei in ringetjes en spoel ze af onder koud stromend water
- Pureer de geraspte kaas, de blauwe aderkaas, vrije uitloopeieren en de spinazie tot een glad mengsel
- Spatel vervolgens de preiringen door het mengsel
- Breng op smaak met peper en zout
- Vet de quiche-vorm in met wat olijfolie en bekleed de vorm met bladerdeeg
- Prik gaatjes in de randen van het deeg met een vork
- Giet het ei/spinazie-mengsel in de vorm
- Verdeel de parten peer over de vulling
- Hak de noten en strooi deze over de peren quiche
- Bak vervolgens de quiche af in 45 tot 55 minuten in het midden van de oven
Eet smakelijk!
Remon
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!