Remons recept: oranje paprika/zalmquiche

Deze week weer een recept dat echt iedereen kan maken: een quiche met oranje paprika en zalm.  Hartstikke goed voor de ogen! Zo bevat oranje paprika veel vitamine C, zeaxanthine en luteïne, zit in de vrije uitloopeieren ook zeaxanthine en luteïne en bevat de zalm, zoals alle vette vis, veel omega 3. En ook belangrijk: ik kreeg de complimenten van Femke. Lekker dus!

 

Benodigdheden voor 4 personen/ 8 stukken

  • 6 vrije uitloop eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram zalm (versnipperen)
  • 175 gram geraspte jonge kaas
  • 15 gram verse dille
  • 300 gram oranje paprika (in kleine stukjes)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 deciliter melk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ze even ontdooien
  • Verhit olie in een ruime koekenpan
  • Bak gedurende 5 minuten de paprika
  • Bedek een bakvorm met plakjes bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar
  • Klop de eieren losk met melk en naar smaak zout en peper.
  • Roer de paprika, zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor
  • Knip de dille fijn en voeg dit toe
  • Vul de vorm met eiermengsel
  • Strooi de rest van de kaas kaas erover
  • Zet midden in de hete oven en laat de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin worden
  • Laat de quiche een beetje afkoelen, snij ‘m in punten en verdeel ze
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.