Remons recept: pikante posteleinsoep

Een soep die je niet elke week op tafel zet: pittige posteleinsoep. In prei en postelein zit veel luteïne en postelein bevat ook nog eens veel betacaroteen, dus het is hartstikke goed voor de ogen! En voedzaam en lekker.

Benodigdheden voor vier borden

  • 200 gram postelein
  • 1 prei
  • 100 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1/2 liter bouillon
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Ontdoe de postelein, ui en prei van ongerechtigheden
  • Was de postelein en prei
  • Snijd de ui en prei fijn
  • Draai balletjes van het gehakt
  • Verhit de olie in een koekenpan
  • Voeg mosterd toe
  • Bak de ui en prei gedurende 5 minuten in de koekenpan
  • Verhit de bouillon in een andere pan en laat de postelein hierin slinken
  • Zeef de postelein eruit
  • Pureer de groente en voeg dit met de uit en prei weer toe aan de bouillon
  • Doe de gehaktballetjes in de bouillon en laat ze garen
  • Breng eventueel op smaak met wat zout en peper

 

Eet smakelijk!

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *