Remons recept: wortelrisotto

Wortelrisotto met spek! Het is niet alleen hartstikke lekker in het voorjaar, maar ook heel goed voor je ogen (en de rest van je lichaam). Zo bevatten de wortelen betacaroteen en luteine, zit rode peper boordevol vitamine C en zit peterselie heeft het alledrie.

 

Wat heb je nodig om het voor 4 personen te maken?

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 winterpenen in plakjes
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 0,5 rode peper
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Hoe maak je het klaar?

  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de fijngehakte rode peper
  • Voeg de rijst toe en roer tot om alle korrels een laagje olie zit
  • Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten
  • Voeg 1/4 van de bouillon toe en blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Blijf dit circa 20 minuten herhalen met steeds een scheutje bouillon tot de rijst beetgaar is
  • Bak intussen in een droge, hete koekenpan het ontbijtspek krokant
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de helft van de kaas erdoor
  • Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie
  • Leg per bord 2 plakjes knapperig spek erop

 

 

Eet smakelijk!

Remon

PS. Dat van die wortelen is dus geen bakerpraatje 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *