Remons recept: zomerse maaltijdsalade
Goede oogzorg begint thuis. In de keuken. Daarom presenteer ik je elke week een recept dat kan bijdragen aan de gezondheid van je ogen. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke maaltijdsalade voor twee personen. Ideaal voor tussen de middag of als je op een zomeravond geen zin hebt om uitgebreid te koken. Zomers én goed voor de ogen. Ga maar na: veldsla en peterselie bevatten heel veel luteïne, Kidneybonen en pecannoten bevatten selenium, in olijfolie zit omega 3 en in zonnebloemolie omega 6.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1 blikje (160 gram) Kidneybonen
- 1 zakje veldsla
- 150 gram blauwe schimmelkaas
- 50 gram pecan-noten
- 80 gram Serano Ham
- half bosje peterselie
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- 1 ui
- 6 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel grove mosterd
- ½ eetlepel honing
- 2 eetlepel balsamico azijn
- ½ limoen/citroen
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
Voor de dressing:
- Meng de mosterd, honing en balsamico azijn
- Voeg kloppend met een garde druppelsgewijs de zonnebloemolie toe
- Breng op smaak met peper en zout
Voor de salade:
- Snijd 1 ui fijn en meng deze met de afgespoelde Kidneybonen, peterselie, olijfolie, limoen en peper en zout
- Snijd de overige groenten fijn in de gewenste vorm
- Rooster de pecan-noten 10 minuten in de oven op 180 graden
- Marineer de veldsla in de dressing en leg op het bord
- Voeg alle overige ingrediënten toe
Eet smakelijk!
Remon
Goed voor Ogen:
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!