Remons recept: zomerse maaltijdsalade

Goede oogzorg begint thuis. In de keuken. Daarom presenteer ik je elke week een recept dat kan bijdragen aan de gezondheid van je ogen. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke maaltijdsalade voor twee personen. Ideaal voor tussen de middag of als je op een zomeravond geen zin hebt om uitgebreid te koken. Zomers én goed voor de ogen. Ga maar na: veldsla en peterselie bevatten heel veel luteïne, Kidneybonen en pecannoten bevatten selenium, in olijfolie zit omega 3 en in zonnebloemolie  omega 6.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 blikje (160 gram) Kidneybonen
  • 1 zakje veldsla
  • 150 gram blauwe schimmelkaas
  • 50 gram pecan-noten
  • 80 gram Serano Ham
  • half bosje peterselie
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 6 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • 2 eetlepel balsamico azijn
  •  ½ limoen/citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Voor de dressing:

  • Meng de mosterd, honing en balsamico azijn
  • Voeg kloppend met een garde druppelsgewijs de zonnebloemolie toe
  • Breng op smaak met peper en zout

Voor de salade:

  • Snijd 1 ui fijn en meng deze met de afgespoelde Kidneybonen, peterselie, olijfolie, limoen en peper en zout
  • Snijd de overige groenten fijn in de gewenste vorm
  • Rooster de pecan-noten 10 minuten in de oven op 180 graden
  • Marineer de veldsla in de dressing en leg op het bord
  • Voeg alle overige ingrediënten toe

Eet smakelijk!

Remon

Goed voor Ogen:  

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *