,

Thee is goed voor je ogen

 

 

Sinds ik een klein jaar geleden bij Remón Optiek ben komen werken, is de theeconsumptie onder de medewerkers explosief gestegen. Ik ben namelijk een behoorlijke theeleut en verder drinkt iedereen bij ons koffie. Vanuit het oogpunt van de gezondheid van de ogen zouden mijn collega’s beter een voorbeeld aan mij kunnen nemen, want thee is veel gezonder dan koffie. Sterker: als het gaat om preventie van oogproblemen, is thee net als gezonde voeding heel belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen!

Nu vind ik zelf thee veel lekkerder dan koffie, dus voor mij is het makkelijk. Als ik op een terras zit wil ik af en toe wel een cappuccino nemen, maar een espresso hoef je mij echt niet voor te schotelen. Dat vind ik echt niet lekker. Doe mij maar thee.

Doordat mensen veel meer bezig zijn met gezond eten en drinken, is ook de kruidenthee in opkomst

Tegenwoordig zijn veel mensen veel meer bezig met gezond leven. Daardoor zie je ook dat kruidenthee erg in opkomst is. Dat is terecht, want in die kruiden zitten antioxidanten die goed voor je hele lichaam zijn, dus ook voor je ogen.

Het is wel zaak om verse thee te drinken. Gewone theezakjes zitten vol bewerkte thee. Daar zijn ook allerlei smaakstoffen aan toegevoegd. Verse, onbewerkte thee, dat is het beste. Zelf maak ik het bijvoorbeeld van munt, die ik in de eigen tuin heb staan. Voor de smaak doe ik er dan gember of citroen bij. Gember is goed voor de bloedsomloop, citroen voor de vitamine C.

Het gaat hier niet alleen om het verkopen van zoveel mogelijk brillen, maar om de complete oogzorg

Wij testen sinds kort bij Remón Optiek een pakket met drie theesoorten, waarmee we misschien wel een leuke actie gaan houden. De eerste theesoort is op basis van Ginkgo Biloba, eentje op basis van cacao en een witte ‘Peony’-thee met rozenbottel. Het Ginkgo Biloba-kruid bevat luteïne en verbetert de doorstroming in de bloedvaten. Dit heeft ook een positieve werking bij glaucoom. Daarnaast zit er veel vitamine C in. De thee op cacaobasis bevat veel antioxidanten en werkt bloeddrukverlagend. Verder reguleert deze thee de oogdruk én is ie een aanrader bij Diabetes 2. Er zit ook gember in, wat de doorbloeding verbetert. De witte ‘Peony’-thee zit vol vitamine C en E, antioxidanten en zeaxanthine en luteïne, goed voor het netvlies.

Het lijkt misschien raar dat ik me als gediplomeerd opticien en contactlensspecialist met een onderwerp als thee bezighoud. Maar dat is precies waarom ik in november vorig jaar bij Remón Optiek ben komen werken. Hier gaat het niet alleen om het verkopen van zoveel mogelijk brillen, maar om de complete oogzorg. Daar hoort preventie, en dus voeding en drank, bij.

Tot de volgende keer!

Tina

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *