,

Vanaf je 40ste begint de…

Na je 40ste moet je lichaam waarschijnlijk harder werken om net zo soepel en in vorm te blijven als op je 20ste. Dat geldt ook voor je ooglens. Deze wordt minder elastisch naarmate je ouder wordt. De officiële benaming hiervoor is presbyopie, maar het wordt ook vaak leeftijdsverziendheid genoemd.

Voor het scherp zien van objecten op korte afstand moet de ooglens zich boller maken. Doordat de elasticiteit afneemt, wordt dit steeds moeilijker. Daardoor zien we op de korte afstand dus minder scherp. Het is misschien een schrale troost, maar iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Veel mensen koppelen presbyopie aan ouder worden. Het bijbehorende leesbrilletje heeft daardoor geen al te best imago. En niet alleen het imago is vervelend; bril op, bril af, leesbril vergeten… Niet zo praktisch allemaal. Dat vond ook Bernard Maitenaz. Hij was destijds een jonge ingenieur en zag zijn vader hiermee worstelen. Hij besloot om er iets aan te doen en ontwikkelde in 1959 het eerste multifocale brillenglas ter wereld: Varilux. Voor het eerst in de geschiedenis was één paar brillenglazen voldoende om scherp te zien op alle afstanden.

Dat eerste paar glazen is uitgegroeid tot de wereldwijde nummer 1 in multifocale brillenglazen. Met een paar Varilux brillenglazen kijk je door 60 jaar aan onderzoek en innovatie.

Dat goede zien begint met goed luisteren. Sinds 1978 zijn Varilux brillenglazen getest door meer dan 12.000 personen die allemaal in hetzelfde schuitje zitten als jij. Daardoor spelen Varilux brillenglazen perfect in op de problemen waar jij als brildrager dagelijks tegenaan loopt.

We kunnen leeftijdsverziendheid niet leuker maken. Wel is het dankzij de maatwerk brillenglazen en de mooie monturen van tegenwoordig een stuk makkelijker geworden om ermee om te gaan. Daarvoor ben je bij Remón Optiek aan het juiste adres. Enne… als je nu een complete bril koopt, krijg je er gratis een zonnebril op sterkte bij*.

*Vraag naar de voorwaarden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.