,

Nu kan het nog: je zorgvergoeding incasseren!

Het eind van het jaar is bij Remón Optiek altijd een extra drukke tijd. Een van de redenen: de zorgverzekering. De zorgverzekeraars geven namelijk eens in de paar jaar een vergoeding voor brillen of lenzen en onze klanten vinden het (terecht!) zonde om die vergoeding te laten lopen.

De meeste klanten van Remón Optiek zijn verzekerd bij De Friesland. Bij deze maatschappij zijn er vijf verschillende polissen, waarvan er drie recht geven op een vergoeding van brillen of lenzen. De voorwaarde is dat er sprake is van een afwijking van minimaal 0,25 of een prisma is aangebracht. Wie alleen een basisverzekering heeft of een aanvullende verzekering ‘Budget’ ontvangt bij De Friesland nooit een vergoeding. Bij de andere aanvullende verzekeringen wordt er wel uitgekeerd: 60 euro bij ‘Standaard’, 75 euro bij ‘Extra’ en 150 euro bij ‘Optimaal’.

Maar let op: deze vergoeding wordt maar één keer in de drie kalenderjaren uitgekeerd. Heb je dus in 2016, 2017 of 2018 nog geen gebruik gemaakt van de vergoeding, dan moet je dat nú doen. Het mooie is: wij kunnen de vergoeding voor je declareren en trekken het bedrag meteen van je rekening af!

Twee andere maatschappijen waar veel van onze klanten verzekerd zijn, zijn Zilveren Kruis en CZ. Bij Zilveren Kruis geldt een vergoeding vanaf een twee sterren aanvullende verzekering. Deze is maximaal 100 euro per drie kalenderjaren. Voor drie sterren aanvullend is dat 150 euro en voor vier sterren zelfs 250 euro. Bij CZ krijg je eens per drie jaar maximaal 100 euro bij de aanvullende verzekeringen ‘Plus’, ‘Jongeren’ en ’50Plus’ en 200 euro bij de aanvullende verzekeringen ‘Top’ en ‘Gezinnen’.

Voor een volledig overzicht van alle verzekeringen (sommigen vergoeden voor jongeren elk jaar een bedrag, anderen doen het elke twee jaar) kun je hier terecht. Maar wat je ook kunt doen: kom gewoon even naar de winkel, dan kunnen wij je precies vertellen hoe het in jouw geval zit.

Tot ziens op de Kortestreek!

Remon

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] wie weet heb je dankzij je zorgverzekering nog een extra […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *