,

Wat te doen bij droge ogen?

Vroeger kregen vooral oudere mensen last van droge ogen. Maar sinds het beeldscherm en de mobiele telefoon hun intrede hebben gedaan in ons dagelijks leven, kan het iedereen treffen. Als je opeens minder goed zicht hebt, branderige of zelfs zanderige ogen, dan zou het goed kunnen dat ook jij er last van hebt.

Normaal gesproken knipperen we vijftien tot twintig keer per minuut met onze ogen. Maar doordat we steeds meer dichterbij zijn gaan kijken, moeten we meer scherpstellen. Tijdens dat scherpstellen knipperen we veel minder vaak. En dat kan tot gevolg hebben dat de ogen droger worden. Vooral als je contactlenzen draagt, kun je hier snel last van krijgen.

Het heeft trouwens niet alleen te maken met veel dichtbij kijken, maar ook met de plek waar je bent. In veel kantoren wordt de airconditioning zodanig afgesteld dat er een lage luchtvochtigheid is. Dan gaan de computers langer mee. Alleen: het is slecht voor de ogen. Net als de airco in de auto trouwens. Tenslotte kan de oorzaak ook nog een heel andere zijn, zoals een niet goed werkende traanklier.

Gelukkig is er wel iets aan te doen!

Wij geven regelmatig instructies om oogleden te masseren, waardoor de door droogte verstopte kliertjes van Meiboom weer open gaan. Verder verkopen we speciale warmtemaskers, waar we goede reacties op krijgen van gebruikers. Als je die ’s avonds en ’s ochtends gebruikt heeft dat dezelfde werking. En als dat niet werkt, adviseren we bevochtigende druppels of zalf.

Het vervelende van droge ogen is wel dat je er zelden echt helemaal van af komt. Je zult ze moeten blijven verzorgen. Vergelijk het met fit blijven. Dat lukt ook alleen als je blijft bewegen, niet als je twee keer naar de sportschool gaat en dan nooit meer. Maar je kunt wel zorgen dat je er geen last van hebt. En dat is uiteindelijk het belangrijkste!

Denk je dat jij last hebt van droge ogen? Maak dan een afspraak voor een onderzoek of loop even langs!

Groet!

Remon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *